Tipy na zimu

PowerEdge saveti za zimsku upotrebu brisača

Kako zima dolazi, PowerEdge, konkurentska ponuda zamenskih delova po povoljnim cenama podržana od strane DENSO Aftermarket-a, pruža nekoliko korisnih saveta kako smanjiti nervozu tokom zimskih vožnji i održati bezbednost vozača na putu tokom najhladnijeg vremena.
Tipy na zimu

S obzirom da je zima zvanično stigla, važnije je nego ikada da vozači procene i eventualno zamene brisače svojih vozila, jer su oni jedna od najvažnijih komponenti za bezbednost. Ovo je posebno važno jer ultravioletni zraci sunca tokom dugih dana leta mogu oštetiti gumenu traku brisača, pa je potrebno proveriti da li su u dobrom stanju.

Nežno očistite rub gumene trake vlažnom krpom ili sundjerom kako biste uklonili prljavštinu ili ostatke. Proverite duž celog brisača da li ima nepravilnosti u gumi, posebno na krajevima da li se negde nije raspala. Osigurajte da se gumena traka vraća u centralni položaj i da nije okrenuta ili postavljena u jednom smeru. Ako brisač ne prođe bilo koji od ovih testova, treba ga zameniti.

Koristeći prskalicu za staklo ili bocu sa raspršivačem kako biste poprskali staklo, uključite brisače i proverite da nema neočišćenih mesta, vodenih mrlja ili višestrukih tragova koji ometaju vidljivost. Svaka lagana rosa koja ostane nakon brisanja trebalo bi brzo da nestane. Naravno, brisači koji ostavljaju tragove ili mrlje treba zameniti.

Takođe je važno osigurati da je metlica čvrsto pričvršćen za brisač. Metlica bi trebalo slobodno da se okreće, paralelno sa brisačem, kako bi mu omogućio savijanje preko vetrobranskog stakla, ali ne sme biti ni treperenja ni kretanja okomito na ruku. Ovo kretanje može biti znak trošenja metlice i na kraju može dovesti do njihovog razdvajanja tokom upotrebe. Naravno, ako metlica pokazuje prekomerno kretanje, treba ga odmah zameniti.

Osim samih metlica, treba proveriti i površinu po kojoj se kreću, pa osigurajte da je vetrobransko staklo temeljno očišćeno toplom vodom ili specijalnim sredstvom za čišćenje stakla. Posebno obratite pažnju na oblasti na vrhu i dnu područja brisanja, jer se tamo skuplja prljavština i ostaci. Takođe proverite staklo da li ima pukotine ili oštećenja, jer ona predstavljaju opasnost po bezbednost, ali mogu i oštetiti gumu brisača.

Uprkos ovim savetima za najbolju praksu, kako se metlica prirodno troši, doći će vreme kada će metlica brisača morati biti zamenjeni, a tu PowerEdge stupa s novim asortimanom proizvoda po konkurentnim cenama, podržanim od strane vodeće prodaje, servisa i logističke podrške DENSO Aftermarket-a, jednog od vodećih dobavljača zamenskih delova u Evropi. PowerEdge brisači su dostupni u dva tipa - ravni i konvencionalni (dužine od 350-700mm).

Replacement Power Edge

Razvijeni u skladu sa zahtevnim standardima dizajna i upotrebe komponenti, te stoga sposobni da izdrže zahteve različitih uslova, proizvodi su pažljivo izrađeni kako bi pružili neuporedivu trajnost, pouzdanost i performanse. Kao rezultat toga, PowerEdge je savršena opcija za vozače koji traže izdržljive i ekonomske komponente koje zadovoljavaju potrebe rastuće potražnje za proizvodima srednje cene i visokog kvaliteta.

Packaging Power Edge

Kako biste obezbedili identifikaciju pravilne specifikacije zamenske brisače i odabrali idealnu opciju, posetite PowerEdge E-katalog.

Da biste videli koliko je jednostavno instalirati PowerEdge brisač, pratite uputstva u PowerEdge video snimcima.

Za više informacija o PowerEdge proizvodima, posetite www.poweredgeproducts.eu ili se obratite distributeru DENSO Aftermarket-a.